Ovoce
Ovoce – před čím chrání ?
Banán – snižuje riziko infarktu, snižuje stres ( zapřičiňují vyplavování serotoinu ), blahodárně působí na žaludeční a střevní činnosti
Jablko – zabraňuje vzniku infekčních onemocnění (díky vitaminu C ), posiluje imunitu organismu, potlačuje nástup bolení hlavy a migrény, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, preventivně působí proti infarktu a má příznivý vliv na vysoký krevní tlak, pomáhá při žaludečních potížích ( recept: Nastrouhejte jablko nahrubo, oslaďte medem, přidejte lžičku jablečného octa a konzumujte každou hodinu ) a uklidňuje popáleniny ( recept: Oloupané jablko bez jádřince nakrájejte na plátky a povařte v mléce. Vychladlé přiložte na popálené místo. )
Maliny – zmírňují bolesti kloubů a svalů, snižují hladinu cholesterolu a riziko infarktu
Fíky – snižují riziko onemocnění osteoporózou ( díky množství vápníku ) a zabraňují vzniku zubního kazu, také podobně jako švestky blahodárně působí při zažívacích potíží
Meruňky - mají posilující účinek pro zrak, udržují sítnici pružnou, pomáhají při spalování tuků
Jahody – posilují imunitní systém a podporují činnost nervů a mozku
Ananas – velmi příznivě působí při nadváze, udržuje krev v přiměřené hustotě
Hroznové víno – příznivě působí na pročištění krve a činnost mozku
Hruška – snižuje nadměrné množství vody v těle, působí na opuchliny a otoky, ulevuje při bronchitidě a uvolňuje ucpaný nos
Papaya – má vliv na růst svalů
Grapefruit – blahodárně působí na nervy, je vhodným ovocem pro těhotné (má velký obsah vápníku ) a diabetiky ( díky malému množství cukru )
Rybíz – příznivě působí na zrak ( obsahuje nejvíce vitaminu A ), pevnost a pružnost pokožky, černá odrůda rybízu je přímo vitaminovou bombou pro imunitní systém